Alexandra Pils

DSC_3092

Drs. Alexandra Pils (1972), opgegroeid in Duitsland, sinds 2003 in Nederland.
Stressexpert, mindfulness-docent (cat. 1, lid VMBN) en oprichter van het Mindfulness Centrum Haarlem. Hier help ik mensen beter met stress, irritaties, (te) hoge eisen stellen, prikkels, malen en piekeren om te gaan.

Mijn missie
We leven tegenwoordig in een 24 x 7 maatschappij  en vele mensen ervaren drukte, stress en moeten daarnaast met een enorme hoeveelheid prikkels dealen. In plaats van minder, wordt het alleen maar erger en meer. Als een brein constant op een hoog niveau op ‘aan’ staat wordt het lastig om van mooie momenten in je leven te genieten. De kunst voor de huidige generatie is dus “het leren omgaan” of “het managen” van drukte, stress of prikkels.
Rust in je hoofd, brengt rust in je lichaam en creëert weer mogelijkheden om intenser te genieten. Daarnaast zijn nog een veestal ander mogelijkheden om weer energieker in het leven te staan.

TRACK RECORD
Inmiddels geef ik jaarlijks een flink aantal Mindfulness trainingen (zowel In-Company & Particulier in Nederlands en Engels). Dat komt op neer dat ik jaarlijks ongeveer 120-150 mensen train.
Daarnaast vind ik het onwijs leuk workshops te geven gericht op onderwerpen zoals energiemanagement, focus & concentratie, breinfuncties & gedrag, of ademtechnieken. En vaak ben ik ook op het podium te vinden als spreker met toelichtingen over de oorzaken & aanpak van stress. 

WAT HEB IK EXTRA IN HUIS ?
Ik houd me bezig met gezondheid en leefstijl vanuit verschillende invalshoeken en hoe je een lichaam en geest weer krachtig en energiek kunt krijgen. Voeding, nutriënten en een kijk op het immuunsysteem en hormonen zijn onderdeel hiervan. 

Mijn repertoire omvat:
– rust en ontspanning
– stress management
– inzichten in gedrag & patronen
– mindfulness
– versterken van het immuunsysteem
– verbeteren van slaap
– ademtechnieken
– diverse meditatietechnieken
– voeding en/of aanvullende supplementen (opleiding als orthomoleculair adviseur)
– energieker door leefstijl-aanpassingen

WAT ZIJN MIJN KENMERKEN
Door mijn vorige beroepsmatige achtergrond (communicatie & marketing) ben ik staat deze denkwijzen, lichaamsfuncties en technieken op een gestructureerde en duidelijke manier door te geven.
Je kunt een heldere taal en aanpak verwachten.
Klanten waarderen mijn betrokkenheid, mijn kijk op individuele behoeftes en ook dat ik inkijk geef in mij eigen leven waarin ik mij kwetsbaar durf op te stellen. Omdat ik net als iedereen ook tegen dingen aanloop en soms geen antwoord erop heb.

HOE IK WERK
Vanuit mijn nuchtere Duitse karakter en ook werkachtergrond kan je van mij een heldere en gestructureerde aanpak verwachten. De sessies met mijn zijn onderbouwd met theorie en worden afgewisseld met verschillende oefeningen, en soms ook uitgelegd met hulp van managementconcepten uit de bedrijvenwereld. Als oud-journalist en autodidact ben ik in staat kennis uit boeken of studies relatief snel in te zetten voor mijn cliënten.

Over mij (in mijn tijd vóór stressexpert)
Ik ben van achtergrond business manager & bedrijfseconoom (WO). Voor mijn tijd als stressexpert heb ik in diverse globale bedrijven gewerkt als projectmanager op het gebied van communicatie en marketing. Toen al raakte ik geboeid van gezondheidsthema’s en psychologie. 
Daarnaast ben ik een ‘ex-bournout’ler’ en noem ik mijzelf  ‘gecontroleerde perfectionist’ 😉 en weet alles af van  “de lat altijd hoger legen” of van de “niet-zeuren-doorgaan-houding” en ook hoe moeilijk het is weer bovenop te komen.

Kijk ook op mindfulnesscentrumhaarlem voor meer informatie.

CONTACT met Alexandra Pils
Telefoon: 06-10250077
E-mail: of via info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl