Archief

Introductiedag Systemisch Waarnemen 2 december

Wil je meer weten over hoe systemen werken en wat voor informatie die systemen en haar dynamieken je kunnen geven? Dan is deze introductiedag iets voor jou. Deze dag is zeer geschikt voor professionals, mensen die andere mensen coachen, begeleiden of managen.

Binnen het werken met het systemische gedachtegoed staat het woord ‘systemisch’ voor het waarnemen en werken met elementen, wetten en regels binnen een systeem.
Het gaat hierbij om vier principes. Deze zijn:
-1- De behoefte aan veiligheid en voorspelbaarheid. Ofwel: ordening.
-2- De behoefte om er bij te horen. Binding.
-3- De behoefte aan gelijkwaardigheid in geven en nemen. Evenwicht.
-4- Bestemming.
Systemisch waarnemen doet iedereen elke dag. We proberen altijd in te schatten wat ons sociaal handelen voor gevolgen heeft voor de ander en jezelf. We verbinden ons met anderen. We ordenen onze omgeving, zodat ons leven wat overzichtelijker wordt. Dit alles gebeurt meestal onbewust. Tijdens deze introductiedag ga je leren dit bewust te doen. Je wordt bewust gemaakt van de systemische wetten en haar uitwerking.
Wat leer je deze dag?:
 De onderliggende principes van Systemisch Werk
 Verschillende oefeningen rondom die principes
 Anders, ofwel systemisch waarnemen. Met net een andere bril naar een probleem of persoon kijken.
 Meer inzicht in je eigen patronen/ overlevingsstrategieën als professional

Opbouw van de Introductiedag
Zowel in de ochtend als middag komen twee principes van Systemisch Werk aan bod. Bij elk principe leer je verschillende, makkelijk toepasbare oefeningen. Tijdens deze dag zal ook een handout worden gegeven met achtergrondinformatie.

Praktische informatie:
De introductiedag is op vrijdag 2 december van 10.00 tot 17:00 uur en wordt gegeven door Jaap Storteboom en co-trainers Daisy van den Broek en Anja Kwaks. Alle drie zijn ervaren in het Systemisch Werk en verbonden aan HOF20. (nb in de nieuwsbrief staat nog per abuis de verkeerde datum 28 oktober vermeld!)
De kosten voor deze dag zijn: € 125 ex btw. Inbegrepen zijn: koffie, thee, kleine versnaperingen, lunch en handout.
De introductiedag wordt gegeven in HOF20, in het centrum van Haarlem. HOF20 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein-, busstation zijn op loopafstand) en met de auto (parkeergarage De Appelaar is om de hoek).

aanmelden en meer informatie via j.storteboom@hof20.nl of 023 205 206 1