Archief

Even niets hoeven| mini-stilteretraite| zo. 5 april

mini-stilteretraite

Even niets hoeven, rust van prikkels, gewoon ‘me’-time.
Dat kun je zondagochtend 5 april (9.00h -13.00h) bij onze stilteochtend in het centrum van Haarlem. Het is een soort mini-retraite.

Tijdens deze 3,5 tot 4 uren doen wij samen in stilte verschillende mindful meditatie oefeningen (zit/ademmeditatie, mindful lopen, luisteren of kijken). Het is een soort mini-retraite. Door de oefeningen in stilte uit te voeren krijg je de gelegenheid om naar binnen te gaan en je eigen ervaringen volledig en bewust waar te nemen. Het doel is om alles om je heen heel bewust en met aandacht te doen. Dus ook inschenken van thee, traplopen of eten.

Alle oefeningen worden begeleid door de trainer (die dus wel aan het praten is).

Hoe verloopt zo’n stilteretraite?

  • De trainer geeft een korte introductie en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna komt het signaal om stil te zijn.
  • Na iedere oefening is er pauze. Gebruik de pauzes om de oefeningen te laten bezinken en ook om rust te ervaren.
  • Afhankelijk van het tijdstip en het weer kan een oefening ook buiten plaatsvinden, zoals mindful wandelen, zien of horen.

Aan het einde van het stiltebijeenkomst (na 3,5 uren) kunnen de deelnemers in stilte naar huis vertrekken. Of als er deelnemers zijn die behoefte hebben om hun ervaring te delen of vragen te stellen, bestaat ook de mogelijkheid om in het laatste half uurtje na te praten met de trainer.

Doelgroep:
De stiltebijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die een beetje bekend is met meditatie.

Wat mee te nemen?
Gemakkelijke kleding die niet knelt. Denk in ‘laagjes’ zodat je het altijd comfortabel hebt. Eventueel ook extra sokken. Matten, kussens, en dekens zijn aanwezig.
Neem zelf iets te eten mee voor tussendoor (hierdoor kunnen we de kosten laag houden).
Thee, water, koffie en koekjes hebben wij uiteraard in huis.

Trainer: Alexandra Pils;   Alexandra is mindfulness trainer bij het Mindfulness Centrum Haarlem  (Telefoon: 06 10 25 0077;  E-mail: info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl )


Mindful Stilteretraite
Datum:
zondag 5 april 9.00- 12.30 /13.00h
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Kosten:€ 22,-
Koop hier je Online-ticket:
of aa naar https://www.ticketkantoor.nl/shop/stilte05-04-2020

Meer informatiehttp://mindfulnesscentrumhaarlem.nl/aanbod/stiltedag.html