Archief

Mindfulness (MBSR) Training, voor mannen start 30 oktober (-volgeboekt-)

Meer genieten, een helder hoofd en ruimte voor de juiste keuzes in werk en privé, zonder malen of piekeren of druk? Uit onderzoek blijkt dat 90% van ons gedrag wordt bepaalt door ons onderbewustzijn en rechtstreeks impact heeft op ons denken of handelen. En hoe wij druk ervaren en al dan niet effectief met stress omgaan.

Een mindfulnesstraining voor mannen is niet heel anders dan mindfulness voor vrouwen of gemengde groepen. Wel is het zo dat mannen vaak op andere wijze naar stress kijken en daar vaak anders mee hebben leren omgaan. 

Mannen zien stress, vaak als ‘iets wat er nu eenmaal bijhoort ‘.
Voor een deel is dat zo, stress heeft ook een nuttige functie; alleen is het negeren van de signalen die duiden op chronische stress een valkuil die veel mannen gemeenschappelijk hebben. 

Dit voortdurende negeren van de negatieve effecten van langdurige stress kan op termijn leiden tot gezondheidsklachten, vastlopen in het werk of uiteindelijk een burnout.  

De cursus wordt gegeven door Jaap Storteboom.

Werkwijze
Wij werken met een programma, dat gebaseerd is op het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma. Naast leren herkennen van automatische patronen zoals gedrags- en gedachtepatronen, richten we ons op geleide aandacht- en concentratieoefeningen. Hierbij maken we gebruik van meditatie-technieken en oefeningen die gericht zijn op het anders omgaan met lastige zaken uit de dagelijkse praktijk, zoals bv. stress, vermoeidheid, slecht slapen. Naast oefeningen bieden we korte uitleg en theorie aan.

  • De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van gemiddeld 2 tot 2,5 uur en één stiltedagdeel.
  • Voor de start van de training is er een kennismakingsgesprek met de trainer.
  • Cursisten ontvangen oefenmateriaal.
  • Aantal deelnemers: maximaal 8.
  • Naast de training zelf wordt van je verwacht dat je thuis dagelijks oefeningen doet om zo het effect van de training te verhogen
  • Doelgroep: iedereen

Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers. Voordeel: geen onzekerheid of een cursus doorgaat. De trainingen gaan starten!

Datum:   Start 30 oktober 2019 op woensdagavond 
Tijd:           19.30 uur t/m 22.00 uur
Lesdata:   30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december 2019
Locatie:   HOF20, Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs:         € 345,00 incl. materiaal en stiltedagdeel/ (€480,00 voor bedrijven)
Trainer:   Jaap Storteboom,  (06 14 33 97 97)

Aanmelden:
[contact-form-7 id=”5136″ title=”Aanmelden of informatieverzoek ‘mindfulness voor mannen'”]