Archief

Mindfulness (MBSR) Training

Meer genieten, een helder hoofd en ruimte voor de juiste keuzes in werk en privé, zonder malen of piekeren of druk? Uit onderzoek blijkt dat 90% van ons gedrag wordt bepaalt door ons onderbewustzijn en rechtstreeks impact heeft op ons denken of handelen. En hoe wij druk ervaren en al dan niet effectief met stress omgaan.

Dit voortdurende negeren van de negatieve effecten van langdurige stress kan op termijn leiden tot gezondheidsklachten, vastlopen in het werk of uiteindelijk een burnout.  

Wat is Mindfulness

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een vaardigheidstraining, waarbij je door meditatie-technieken leert je automatisch gedrag, je houding, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op.

Hierachter zit een mentale training van het brein en het bewustzijn over de verschillende processen die in je eigen lichaam en denken aflopen; inclusieve het aanreiken van handvatten en technieken om anders naar situaties of ook eigen overtuigingen te kunnen kijken

Werkwijze
Wij werken met een programma, dat gebaseerd is op het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma. Naast leren herkennen van automatische patronen zoals gedrags- en gedachtepatronen, richten we ons op geleide aandacht- en concentratieoefeningen. Hierbij maken we gebruik van meditatie-technieken en oefeningen die gericht zijn op het anders omgaan met lastige zaken uit de dagelijkse praktijk, zoals bv. stress, vermoeidheid, slecht slapen. Naast oefeningen bieden we korte uitleg en theorie aan.


  • De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van gemiddeld 2 tot 2,5 uur en één stiltedagdeel.
  • Voor de start van de training is er een kennismakingsgesprek met de trainer.
  • Cursisten ontvangen oefenmateriaal.
  • Aantal deelnemers: maximaal 8.
  • Naast de training zelf wordt van je verwacht dat je thuis dagelijks oefeningen doet om zo het effect van de training te verhogen
  • Doelgroep: iedereen


Datum:   Start 22 mei 2024 op woensdagavond
Tijd:        19.15 uur t/m 21.45 uur
Lesdata:   22, 29 mei/ 5, 12, 19, 25 juni /3, 10 juli 
Locatie:   HOF20, Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs:         € 395,00 incl. materiaal en stiltedagdeel/ (€595,00 voor bedrijven)
Trainer:   Alexandra Pils

 

Datum:   Start 4 september 2024 op woensdagavond
Tijd:        19.15 uur t/m 21.45 uur
Lesdata:   4, 11, 18 25 september./ 2, 9, 16, 23 oktober
Locatie:   HOF20, Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs:         € 395,00 incl. materiaal en stiltedagdeel/ (€595,00 voor bedrijven)
Trainer:   Alexandra Pils

Contact via Mindfulness Centrum Haarlem: https://www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl/aanmelden-mindfulness-haarlem