Archief

Programma 14 april 2018

Voelend aanwezig zijn. Van 13.30 tot 16.30 elk half uur 

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie gericht op voelen. Door je over te geven aan mijn aanrakingen kun je uit je gedachten naar je gevoel komen. Zo kun je op een andere manier dan bijvoorbeeld via (pijn)klachten ervaren hoe het met je. Voelen hoe het echt met je is, geeft jou een bron aan informatie en zelfinzicht. Maar ook als je dit onderzoek niet aan wilt gaan, ben je van harte welkom voor een ontspanningsmassage. Massage heeft altijd werking en ontspant lichaam en geest! Op deze dag geef ik gratis introductiemassages van 25 minuten. Je hoeft geen afspraak te maken. Als je even moet wachten, staat er een lekkere kop koffie of thee voor je klaar.

Door: Minke Flach www.minkeflach.nl

Speedcoaching van 13.30 tot 16.00 elk half uur  

Ieder half uur staat 1 van onze ervaren coaches voor je klaar om met je in gesprek te gaan. Vanuit verschillende invalshoeken kunnen wij jouw vraag belichten: mindfulness, lichaamswerk, systemisch, praktisch, economisch, compassievol. Wij zijn in onze benadering respectvol, empathisch en vooral nuchter en hands-on. We gaan niet voor een quick fix, wij gaan voor een openhartig gesprek om je op weg te helpen, een advies aan te reiken of een inzicht te geven waar jij mee aan de slag kan.

Door Karina de Jong, Jaap Storteboom, Alexandra Pils of Anja Kwaks, www.HOF20.nl

Kum Nye Yoga van 13.30 tot 14.30

Als je wilt genieten is het fijn om te vertragen. Net zoals je niet echt van het landschap kan genieten vanuit het raam van een sneltrein, zo kun je – als je een oefening te snel doet – niet genieten van de vreugde over wat je ontdekt.

De oefeningen uit de oeroude Tibetaanse Kum Nye yoga zijn hiervoor op het lijf geschreven; we maken iedere yogabeweging heel ontspannen, met een lichte concentratie, die zodoende onze openheid stimuleert. Kum Nye is een zachte vorm van zelfgenezing die spanningen verlicht en ons helpt om evenwichtiger en gezonder te zijn. Het is door iedereen te beoefenen, ongeacht leeftijd of conditie. Bij deze ben je uitgenodigd deel te nemen met je hele hart, je zintuigen, je gevoelens en gewaarzijn.

Door Els Gielens www.kumnyehaarlem.nl

Van Kwetsbaarheid naar Veerkracht van 14.30 tot 16.30

In deze workshop ga je aan de slag met het verkennen en versterken van jouw veerkracht.  Jouw patroonreacties of ‘valkuilen’ zoals willen pleasen, veel moeten, eerst werk dan ontspanning etc. hebben een functie, alleen je zet ze soms te eenzijdig in. Loslaten is niet nodig, wel kan je leren deze reacties meer ‘te laten’.  Ik maak gebruik van de principes van systemisch (opstellingen) werk , kernkwadranten en mindfulness.

Door: Anja Kwaks www.HOF20.nl

Zelf Shiatsu massage geven: kan dat? Van 15.30 tot 15.30

Kennismaking workshop met de grondbeginselen van shiatsu massage. In tweetallen ga je aan de slag om een aantal basishandelingen onder de knie te krijgen. Interactief en leerzaam. Shiatsu massage wordt direct op de kleding gegeven.

Door: Jaap Storteboom www.HOF20.nl

Eerste hulp bij een (dreigende) burn-out. Van 14.00 tot 15.00

Deze workshop gaat over de eerste stappen die je kan nemen om uit je (dreigende)burn-out te komen. Wat zijn voor jou de do’s en don’ts. Hoe om te gaan met alle adviezen die op je af komen. Deze interactieve workshop is geschikt voor professionals en/of ervaringsdeskundige die met een burnout te maken hebben.

Door: Alexandra Pils www.HOF20.nl, www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl,

Vier je VrouwZijn in de overgang! Van 15.00 tot 16.00

Ben jij in de overgang en wil je graag weer even contact met je lijf en vieren dat je vrouw bent? Dan is deze workshop wat voor jou. De basis van de workshop is bewegen in de ruimste zin van het woord; van binnen en van buiten! We doen oefeningen, alleen of met elkaar, we gaan “spelen”, dansen, enz. Alles met als doel om je vrouwzijn weer en meer te ervaren. Niets moet en alles mag!
Zin om mee te doen en je lijf weer te ervaren en te vieren? Kom dan lekker meedoen! En neem gerust een vriendin mee die niet in de overgang is, want deze workshop is toegankelijk voor iedere vrouw.

Door: Karina De Jong www.HOF20.nl, www.kernenergie.nl 

Ruzie maken met respect van 16.00 tot 17.00

Slik jij je woorden in? Zit je in je hoofd soms dagen te malen over een gesprek met een collega? Of zeg je juist waar het op staat en krijg je reacties als “bot”, “negatief” of “gevoelloos”? Wij helpen je meer jezelf te zijn in gesprekken, onafhankelijk van met wie je een gesprek voert. Doordat je rust in jezelf kunt ervaren, juist als het erop aankomt. Tijdens deze intro workshop willen we je een manier laten ervaren, waarmee je met veel meer ontspanning een spannend gesprek kunt voeren.

Door Yves van Team Loodens www.loodens.org

Schrijf je Vrij van 16.00 tot 17.00

Wat maakt jouw leven de moeite waard? Wat wil je echt? Welke richting wil je op? Spreken deze vragen je aan? Wil jij reflecteren op je leven en meer inzicht krijgen in de richting die jij op wilt in je werk of in de liefde? Deze zaterdag krijg je een vrijblijvend voorproefje van een driedaagse cursus Schijf je vrij. In de cursus onderzoeken we levensthema’s via autobiografisch schrijven. Dat is schrijven vanuit flow. Moeiteloos. Je hebt er geen schrijfervaring voor nodig.

Door Susanne Gijsbers www.verhaalvormen.nl