Archief

Relax! Mini-Stilteretraite, zo. 15 dec. in Haarlem

Lekker relaxen of van de stilte genieten, dat kun je zondagochtend 15 december 2019 bij onze mindful stiltemeditatie. Het is een soort mini-retraite.

Tijdens deze 3,5 tot 4 uren doen wij samen in stilte verschillende mindful meditatie oefeningen (zit/ ademmeditatie, mindful lopen, luisteren of kijken).
Uiteraard zijn er ook lekkere relaxpauzen ertussen, waarbij je helemaal niets hoeft.
De trainer zal tevens alle oefeningen begeleiden en dus wel praten.

Hoe verloopt zo’n stilte-retraite?

  • De trainer geeft een korte introductie en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna komt het signaal om stil te zijn.
  • Na iedere oefening is er een pauze. Gebruik de pauzes om de oefeningen te laten bezinken en ook om rust te ervaren.
  • Afhankelijk van het tijdstip en het weer kan een oefening ook buiten plaatsvinden, zoals mindful wandelen, zien of horen.
  • Aan het einde van het stiltebijeenkomst (na 3,5 uren) kunnen de deelnemers in stilte naar huis vertrekken. Maar als er deelnemers zijn die behoefte hebben om hun ervaring te delen, bestaat ook de mogelijkheid om na te praten met de trainer.

Doelgroep:
De stiltebijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die een beetje bekend is met meditatie (zoals mindfulness, Zen, yoga-meditatie, vipassana etc.). Sommig deelnemers zijn hierbij op zoek naar rust of bezinning en  andere willen gewoon hun geheugen weer eens opfrissen met verschillende meditatietechnieken.

Wat mee te nemen?
Gemakkelijke kleding die niet knelt. Denk in ‘laagjes’ zodat je het altijd comfortabel hebt. Eventueel ook extra sokken. Matten, kussens, en dekens zijn aanwezig. Neem ook iets te eten mee voor tussendoor, bijvoorbeeld een kleine snack. Thee, water, koffie en koekjes hebben wij in huis.

Mindful Stilteretraite
Datum: zondagochtend 15 december 9.00h-13.00h
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Kosten: € 22,-

Koop HIER JE TICKET voor 15 december: https://www.ticketkantoor.nl/shop/stilte15dec2019


Docent: Alexandra Pils  is mindfulness trainer bij het Mindfulness Centrum Haarlem  (Telefoon: 06 10 25 0077;  E-mail: info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl )

Meer informatiehttp://mindfulnesscentrumhaarlem.nl/aanbod/stiltedag.html