De Proeverij: Doen wat je droomt

Januari is de beste maand van het jaar om goede voornemens te maken, ze om te zetten in concrete plannen én ze uit gaan voeren.

HOF20 biedt in samenwerking met Bewust Haarlem een inspirerend programma van 14 verschillende workshops om je te ondersteunen in het waarmaken van je dromen in 2016! Iedere workshop wordt gegeven door een professionel en duurt ongeveer 50 minuten.

De entree voor deze hele middag is slechts 10 euro en deelname aan alle workshops is dan gratis. Je loopt op de dag zelf bij een willekeurige workshop naar binnen (er is geen reservering mogelijk).

Adres: Begijnhof 20
Plaats: Haarlem
Prijs: € 10
Datum: 24 januari 2016,
Tijd: 13.00 t/m 17.00 uur

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus het advies is om online je kaarten te bestellen.

Bestel hier je kaarten

Workshops / events

13u00-13u50
Tuinkamer
“Life begins at the end of your comfort zone” – Karina de Jong www.kernenergie.me
karina@kernenergie.me
Durf jij van tevoren niet te weten wat je gaat doen? En het dan toch “gewoon” te doen? Een workshop waarin we spelen met onze comfort zone. Kom ervaren wat het met je doet; met je lijf, je hoofd, je gevoel en je gedachten. Niks moet, maar alles mag! Speel je mee? Meer info? Kijk op www.kernenergie.me
13u15-14u05
Kleine zolder
Past Reality Integration (PRI) – Eric Otto eric.otto@hetnet.nl
 Ik wil je in deze workshop graag kennis laten maken met Past Reality Integration. Met PRI leer je steeds meer vanuit je hart te leven: leven vanuit
liefde, in verbinding met jezelf, de ander en je omgeving. De sleutel daarvoor ligt in jezelf! Binnen in onszelf bevindt zich de bron van liefde en levenskracht, maar ook van blokkades die ons ervan weerhouden om met een open hart te leven. Deze blokkades zijn het gevolg van negatieve ervaringen in de eerste levensjaren, wanneer het brein zich razendsnel ontwikkelt en zeer kwetsbaar is.
13u30-14u20
Grote Zolder
Dromen, Durven, doen!
Ingrid Verhoef
www.tobeconnected.nl
info@tobeconnected.nl
Jouw ziel neemt jou mee dit wonderlijke nieuwe jaar in. Een jaar waarin jouw dromen, jouw creaties centraal staan. Ben je klaar om te dromen ofwel te creëren buiten de mogelijkheden die jij ofwel jouw hoofd voor jezelf voor mogelijk houdt? Een bijeenkomst helemaal voor jou om bewust te ademen, diep te ontspannen, te zakken in de Stilte van jeZelf, om samen met jouw eigen ziel je dromen te bekrachtigen en nieuwe stappen te zetten.
13u45-14u35
Opkamer
Dromen over werk delen – Lusanne Hogeweg lusanne@vialusanne.nl
Wat zijn je dromen over werk? Voed je ze en geef je ze de ruimte om tot volle wasdom te komen? In deze workshop deel je je dromen met anderen, dit helpt je om verder komen met het realiseren van je wens. Je krijgt helderheid over waar je op dat moment staat en wat je nodig hebt om verder te komen. Je leert van elkaars verhalen, doet nieuwe inspiratie op en krijgt nuttige feedback en tips.
Lees meer op www.vialusanne.nl.
14u00-14u50
Tuinkamer
Meer knuffelen in 2016! – Tino van Heusden info@leveninopenheid.nl
Heb jij ook verlangen naar meer fijne helende aanraking in je leven? Om je te inspireren om dat in 2016 meer te bloei te laten komen kun je meedoen met deze knuffelworkshop.
Op een speelse en veilige wijze ga je verkennen hoe het is om op verschillende manieren knuffels te geven en te ontvangen. Na deze workshop zal je waarschijnlijk makkelijker en vaker knuffelen met mensen in je omgeving. Lees meer op www.leveninopenheid.nl
14u15-14u45
Kleine zolder
Zet je talentenkracht in om je droom waar te maken – Femke Sipkes femkesipkes@gmail.com
wat gaan we doen tijdens deze workshop:
– verkennen welke sterke kanten / talenten jij hebt
– hoe je deze krachten in lijn brengt met je droom.Waar je de deur mee uitgaat:
– bewust van je talenten en
welke volgende stap je wilt doen in de richting van je droom.Verbind je talent met wat de wereld nodig heeft en er onstaat flow!
14u30-15u20
Grote zolder
Kassa! – Sherida Alvares sherida.alvares@gmail.com
Wat staat – doen wat je droomt – eigenlijk in de weg? Wat je weerhoudt, zou wel eens de prijs kunnen zijn die je ervoor zult moeten betalen. Een prijs, die soms over een financiële investering gaat, maar ook veel vaker over een ander offer. Door mee te kijken naar een aantal praktijkvoorbeelden kan duidelijk worden welk prijskaartje aan jouw droom hangt. Je krijgt meer begrip voor je twijfels en kunt met een goed gevoel je droom laten rusten, of: je loopt door naar de kassa.
14u45-15u35
Opkamer
Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit – Marijke de Vries kunstzinnig therapeut en HSPcoach
marijkedevries1@versatel.nl
Hooggevoelige mensen kennen een rijk innerlijk leven, een groot gevoel voor schoonheid en harmonie en een sterke intuïtie, maar ze zijn ook snel overprikkeld door alle indrukken en eisen die op hen afkomen. Hooggevoeligheid vraagt er om je weg naar binnen toe heel goed te verzorgen en te voeden. In deze workshop laat ik je iets over onze gevoeligheid beleven en vertelt je hoe je hooggevoeligheid tot een mooie kwaliteit in je leven kunt maken. Meer info? Kijk op www.kunsttherapiehaarlem.nl
15u00-15u50
Tuinkamer
De kunst van het kiezen – Anja Kwaks en Jaap Storteboom anja.kwaks@hof20.nl jaap.storteboom@hof20.nl
Van dromen naar doen vraagt om keuzes te maken. Keuzes die vaak ingewikkeld  kunnen zijn voor jezelf of voor anderen.
In deze workshop onderzoeken we met behulp van systeemopstellingen
wat jou ruimte biedt om je droom te gaan leven en hoe je voorbij kan gaan aan mogelijke belemmeringen.
De workshop wordt gegeven door anja kwaks en jaap storteboom – trainer/coach bij HOF20
15u15
Kleine zolder
Vitaal de lente in – Jolanda Taal en Lida van Gijlswijk Vitaal@in-interactie.nl
Wie droomt er niet van? “Jezelf lichter, soepeler en energieker in
lichaam en geest te voelen?”
Dit kun je ervaren als je jezelf een milde reinigingskuur gunt van 9 dagen. Je doet de kuur gewoon thuis, ondersteund door 6 groepsbijeenkomsten, recepten, startproducten en mails.
Tijdens de workshop leggen we uit wat de achtergrond van deze manier van reinigen is , waarom het zo bijzonder en leuk is en laten we je proeven wat je tijdens deze kuur kunt eten.
Ervaring van een deelnemer:” ik wist niet dat mild-vasten zo leuk en lekker is, een nieuwe, mooie en liefdevolle ervaring!”
www.yoga-aandacht.nl
15u30-16u20
Grote Zolder
Wat is jou hartewens? – Diana Aben diana.aben@hof20.nl
We doen iRest Yoga Nidra. Dit is een ontspannende liggende meditatie oefening waarbij je je lichaam en geest  kan ontspannen. Door diep te verwelkomen wat er nu is, op alle lagen van je zijn.  We nodigen je hartewens uit, om te voelen wat jij werkelijk wilt….of wat het leven van jou wilt. Lees meer op www.ontdek-yoga.nl
15u45-16u35 Opkamer Eten wat je droomt? – Toetsie Lugtigheid info@zorgvuldiginbalans.nl
Vulling of voeding? Wat is gezond eten en is dit voor iedereen hetzelfde?
Tijdens deze interactieve lezing hebben we het over de rol van voeding in
ons leven. Je krijgt o.a.
tips om je eetstijl doeltreffend te veranderen.
Lees meer op www.zorgvuldiginbalans.nl
16u00-16u50
TuinKamer
Gewoon erg leuk – Marielle Giesberger Ontkiemer
m.giesberger@watisjouwpit.nl
Voornemens waarmaken – blokkades opheffen. Het is mooi geweest met onze nare gewoonten, die chocoladeverslaving moest nu maar stoppen en de stoppen moesten maar niet meer doorslaan: de miniworkshop Voornemens Waarmaken maken van jou een doorslaand succes!

In 50 minuten tijd ervaar je wat je droom is, wat je ervoor moet doen om deze te behalen, welke blokkades je tegenkomt en hoe je ze kunt overwinnen om jouw mooie voornemen waar te maken. Zo wordt droom werkelijkheid.

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren” – Goethe.
Lees meer op www.watisjouwpit.nl

16u30-17u00
Kleine zolder
Moeiteloos je dromen waar maken – Bart Bloemers, Heidy van Koesveld Shiatsu therapeuten
info@shiatsucentrumamsterdam.nl bart.bloemers@hof20.nl
In deze interactieve lezing vertellen we éénmalig een eeuwlang bewaard geheim – over gegaan van meester naar leerling- in de traditie van de oosterse geneeskunde waarom het soms zoveel moeite kost om je droom waar te maken. Wellicht geeft het inzicht….
 13u-17u
Souterian
Aroma – Janet de Winter janetdewinter@planet.nl
Lees meer op www.aromamore.nl
13u-17u
Souterian
Hartige hapjes – Cees Mooij info@ceeskraam.nl
Cees is een uiterst creatieve kok. Hij verzint telkens nieuwe gerechten. Vanmiddag zorgt hij voor de fysieke voeding. Hij schotelt ons veganistische hapjes voor: sushi met bruine rijst, tempeh en groentes, met een lekker dipsausje. En kroketjes met als basis soja. Alle ingrediënten zijn biologisch, hij gebruikt geen dierlijke producten.
Tip:iedere woensdagavond kan je in zijn huiskamer restaurant aanschuiven om mee te genieten van een hele maaltijd!Lees meer op www.ceeskraam.nl
13u-15u30
Souterian
Zoete hapjes – Toetsie Lugtigheid info@zorgvuldiginbalans.nl
Lees meer opwww.zorgvuldiginbalans.nl
Naast het souterian zal er ook in de keuken en hal de mogelijkheid zijn om elkaar te ontmoeten, zodat je met mensen kunt napraten.Wil jij vanuit jouw unieke visie op “doen wat je droomt”, een workshop, training, lezing of wellicht iets heel anders delen? Er  is nog ruimte beschikbaar. Neem contact met ons op, dan beantwoorden wij graag je vragen naar de mogelijkheden.