HOF20 Proeverij zondag 2 juli

 

Workshops Haarlem

Een unieke middag met:

  • Meer dan 10 inspirerende workshops met de trainers van HOF20
  • Ruimte om elkaar te ontmoeten in de loungeruimte of tuin van HOF20.
  • Entree Toegang tot alle workshops en inclusief drankjes en hapjes Voorverkoop: €15,00; Deur: €20,00
  • Schrijf je nu in | koop hier een ticket | en stel op de dag zelf je eigen programma samen! Het  programma staat hieronder

Over de Proeverijen die wij samen met Bewust Haarlem in 2016 hebben georganiseerd:

Het was een fantastische middag en het was super goed verzorgd in alle opzichten. Complimenten!!”

Het was heerlijk om een middag ondergedompeld te worden in allerlei nieuwe ervaringen. Superformule!! En dank voor jullie gastvrijheid & enthousiasme.”

“Wat een mooie locatie, en wat een kadootje op zondag om uit zoveel verschillende workshops te mogen kiezen. Ik ben zeer verrast en geïnspireerd geraakt. Goed en zorgvuldig georganiseerd, ik voelde me erg welkom. Dank voor deze mooie zondagmiddag!”

 

Bestel hier je kaarten

Programma!

(misschien zijn er nog kleine aanpassingen in het programma, dit is het voorlopige programma. Check een week van te voren nog een keer de precieze tijden!)

De deur is open vanaf 11.30, de eerste workshops starten om 12.00.
Kom voor 1 uurtje naar die ene fantastische workshop, of stel je eigen afwisselende programma samen.

 

12.00-12.45 Souterrain Ontdek je energiebronnen  – Anja Kwaks en Jaap Storteboom
In deze workshop onderzoek je waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat in je leven; en welke energiebronnen je daarbij steunen of juist belemmeren. We doen dit door kleine (familie) opstellingen te maken waarin, datgene wat nu nog onbewust is, zichtbaar wordt gemaakt.

Systemisch werk in HOF20

12.00-12.45  Opkamer Ontdek Past Reality Integration –  Eric Otto
Past Reality Integration (PRI) maakt je niet alleen bewuster van je beperkende emoties en blokkades die er elke dag zijn maar geeft ook inzicht waar deze vandaan komen en geeft je vooral ook praktische en effectieve tools om hier zelf mee aan de slag te gaan en deze blokkades in jezelf op te ruimen. Meer en meer kan je als gevolg hiervan echt vanuit je hart leven; in het hier en nu en in verbinding met jezelf, de ander en je omgeving. PRI helpt je je ware zelf te ontdekken en het grote avontuur wat ‘leven’ heet helemaal aan te gaan!

www.debuitenkans.nu

12.30-13.15  Grote Zolder Tibetaanse Kum Nye Yoga – Els Gielens
Als je van de zomer wilt genieten is het fijn om te vertragen.
De oefeningen uit de oeroude Tibetaanse Kum Nye-traditie zijn hiervoor op het lijf geschreven.
Ik neem je mee in een eerste kennismaking: we maken iedere Kum Nye-yogabeweging heel ontspannen, met een lichte concentratie, die zodoende onze openheid stimuleert. Bij deze ben je uitgenodigd deel te nemen met je hele wezen: je hart, je zintuigen, je gevoelens en gewaar zijn.Tibetaanse yoga
12.30-13.15 Kleine Zolder Ontmoet Jezelf – Marije Klumpes en Debbie Schreuder
In onze workshop willen we je door een aantal oefeningen uit de haptonomie laten ervaren hoe je via je lijf in contact kan komen met je eigen gevoel. Dit helpt je te voelen wat wel en niet goed voor je is en de bijbehorende keuzes kan maken naar een vitaal leven.

www.zinin.nu

 13.00-13.45 Souterrain  Anti-stress collage maken – Lusanne Hogeweg
 Even een zen moment voor jezelf. We beginnen met een korte ontspanningsoefening. Voel waar je behoefte aan hebt. Dan maak je een collage-kaart met het thema van jouw behoefte, zoals rust, ruimte, ontspanning of plezier. De collage neem je na afloop mee naar huis om je te blijven inspireren!

www.vialusanne.nl

13.00-13.45 Opkamer Hou jij van jezelf? – Karina de Jong
Een workshop om meer inzicht te krijgen hoe dat bij jou werkt; houden van jezelf. Velen van ons vinden het super lastig. Ik neem je mee naar binnen om zo een eerste stap te zetten. Want als de eerste stap gezet is komt er iets op gang. Wil jij op weg naar houden van jezelf? Dan is dit de mogelijkheid om daar mee te beginnen!

Training ‘ik hou van mij’.

13.30-14.15 Grote Zolder Diepe ontspanning met Yoga Nidra – Diana Aben
Hoe lijkt het je dat je enkel hoeft te gaan liggen, te luisteren naar mijn stem, en je dan laag na laag dieper zakt naar je ware natuur…..zonder dat je iets hoeft te doen….Yoga Nidra, een liggende meditatie, geeft je de instrumenten om diep te ontspannen, stress los te laten, je veerkracht te vergroten, je relaties te verbeteren en meer leiderschap over je leven te nemen.

Het voedt kwaliteiten als vreugde, vrede, medeleven, vergeving, geduld en liefdevolle vriendelijkheid naar je zelf en anderen.

Yoga in HOF20

13.30-14.15 Kleine Zolder Proeven aan Mindfulness – Alexandra Pils
‘s Avonds uitgeput op de bank ploffen en dan nog zit je in je hoofd te malen over de ToDo-lijst van morgen. Herkenbaar? Een goede fysieke en mentale energiehuishouding begint bij het beter managen van de eigen grenzen. Misschien weet je best goed waar deze zitten. Maar wat maakt eigenlijk dat je toch doorgaat, terwijl je lichaam al lang “stop” roept. In deze workshop zullen wij naast een introductie mindulness je grenzen en je gedrag onderzoeken. Daarbij geven we ook praktische handvatten mee die overal inzetbaar zijn.
 14.00-14.45 Souterrain Kun je een burn-out voorkomen? – Karina de Jong en Lusanne Hogeweg
Herken jij dit:

  • Dat je moe uit je werk komt en moeilijk op kunt laden
  • Dat je weinig puf hebt voor dingen die je eigenlijk leuk vindt om te doen

Wil jij meer weten over burn-out en hoe je kunt voorkomen dat je in een burn-out terecht komt? Kom dan naar deze workshop! Je krijgt info, tips en we doen enkele oefeningen zodat jij met zicht op je energie-balans naar huis gaat!

www.kernenergie.me
www.vialusanne.nl

 14.00-14.45 Opkamer Kennismaken met (zelf)compassie – Anja Kwaks
Compassie en Zelfcompassie gaan over mildheid, acceptatie en mededogen.

Laat het woord mededogen nog eens door je heen gaan. Wat zegt het je? Mede in de ogen….wie kent het niet? De vaak terugkerende kritische blik naar onszelf en/of anderen. Vaak bij tegenslag in ons werk, leven. Daarna het stille verwijt dat we zo niet willen zijn, zo niet willen kijken. Beoefenen van (zelf)compassie geeft je tools om hier een stap in te zetten. Een stap richting acceptatie van onze innerlijke criticus, minder zorg om het ‘fout’ te doen, meer helderheid over de zaken die ertoe doen. En minder verzet tegen zaken die je niet kan veranderen.

Beoefening van zelfcompassie is niet egocentrisch maar zorgt juist voor een gezonde relatie met onszelf en juist ook voor een grotere openheid en mededogen naar anderen toe.

In deze workshop laat ik je ervaren wat (zelf)compassie je mogelijk kan geven.
Ontwikkelen van (zelf)compassie kan je zien als een verdieping en aanvulling op Mindfulness.

Anja Kwaks

14.30-15.15 Grote Zolder Moeiteloos de zomer in – Jaap Storteboom
Moeiteloosheid vraagt van je dat je in verbinding bent met je lichaam en dat je energie vrij kan stromen. In deze workshop maak je kennis met Shiatsu. Shiatsu is een eeuwenoude oosterse massage techniek, die je helpt bij het losmaken en versterken van je energie. Shiatsu werkt zeer ontspannend en geeft je een gevoel van heelheid en geluk. Je leert een aantal basistechnieken die je zowel op je zelf als op iemand anders (je partner, je kind, een vriend) kan toepassen. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Shiatsu in HOF20

14.30-15.15 Kleine Zolder  Gezond omgaan met je energie – Olivier Termijtelen
We beginnen met een kort overzicht van ons energiesysteem, en een uitleg van de verschillende manieren waarop we onze energie vastzetten.

Hierna ervaar je door middel van wat oefeningen hoe je invloed kan uitoefenen op je energie, en het kan laten stromen. We sluiten af met een sterk helende en rustgevende begeleide meditatie:
de Kunst van het niet-doen.

www.energietherapie.nl

 Doorlopend in de lounge en binnentuin  Zomerse versnaperingen en drankjes.

Kijk hieronder naar de video registratie van De Proeverij in januari.


De Proeverij: Doen wat je droomt 24 januari 2016 from HOF 20 on Vimeo.