Beter omgaan met stress door Mindfulness

Beter omgaan met stress door Mindfulness
De 8–weekse training is gebaseerd op de basisprincipes van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat dit stressreductieprogramma bij uitstek werkt en dat deelnemers na een training effectiever, krachtiger, gezonder, stressbestendiger, meer ontspannen,  zelfverzekerder, en tevredener zijn.

Stress-Curve

Wat is Mindfulness ?
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een vaardigheidstraining, waarbij je door meditatie-technieken leert je automatisch gedrag, je houding, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op.

Hierachter zit een mentale training, dus een training van het brein en het bewustzijn over de verschillende processen die in je eigen lichaam en denken aflopen; inclusieve het aanreiken van handvatten en technieken om anders naar situaties of ook eigen overtuigingen te kunnen kijken.
Je leert bijvoorbeeld je aandacht bewust te focussen op het moment en daardoor alle gedachten over het verleden of je toekomstige plannen los te laten.

Door deze vaardigheid te ontwikkelen kun je zelfs de kleinste dingen in het leven bewuster waarnemen. Ook je eigen bevinden, je gedachten, oordelen of onzekerheden. Dit helpt wederom om je eigen grenzen te bewaken.  Je zelfvertrouwen neemt stap voor stap toe, je leert te ont-stressen en daardoor win je aan energie en levenslust.

Meer informatie over Mindfulness in HOF20
Vanzelfsprekend staan we ook persoonlijk en telefonisch ter beschikking om uitleg te geven hoe mindfulness werkt. Alle kennismaking- of toelichtingsgesprekken zijn vrijblijvend en gratis.

Bel gerust naar 06-10 25 0077 of stuur een bericht naar Alexandra.Pils@hof20.nl


Wie zijn de Mindfulness-trainers in HOF20?
Alle trainers zijn ook aangesloten bij het Mindfulness Centrum Haarlem
Alexandra Pils ,
Anja Kwaks;
Jaap Storteboom.

Mindfulness Informatieavond
Hoe werkt Mindfulness? Waarom moet ik mediteren?  Wat voor mensen zitten in zo een groep en ben ik geschikt voor zo een training?  Vragen over vragen. Veel kun je alvast lezen bij onze HOF20-collega en partner, het “Mindfulness Centrum Haarlem”. En wil je dan ook nog de sfeer  en de stijl proven van onze trainers kom dan langs bij de informatieavonden. “Kort en to the point” lichten wij je binnen 1 uur toe hoe alles rond om mindfulness werkt.

Eerstvolgende informatiebijeenkomst:  20 januari 2021 om 19.00h-20.00h

Mindfulness (MBSR)  (8 weekse training) om beter te leren omgaan met stress, doorlopend aanbod ‘s avonds en overdag. Ook individueel op maat traject mogelijk.

START NIEUWE 8-WEEKSE MINDFULNESS TRAININGEN in 2023
  • op 22 mei  2024 (8 x op dinsdagavond 19.15 uur – 21.45 uur)
  • startdatum nader te bepalen  (8 x op vrijdagochtend van 9.15 11.15/30 uur
  •  op 4 september 2024 (8 x op woensdagavond 19.15 uur – 21.45 uur)
 
  Kosten
  €395,- voor privé personen en €595,- p.p. indien werkgever betaald.
  Dit bedrag is inclusief een intakegesprek, de 8 trainingssessies, een stiltedagdeel, het werkboek
  en oefen-audio’s en persoonlijke ondersteuning gedurende het gehele traject.
 
  Trainingslocatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum  
 
Contact:
 Voor vragen of informatie kunt u terecht bij de trainster Alexandra Pils.
 Telefoon: 06-10 25 0077

Contactformulier: https://www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl/aanmelden-mindfulness-haarlem