Archief

Introductiecursus shiatsu, start 1 november 2023

Wil je zelf shiatsu leren? Dat kan nu in  5, voor iedereen,  toegankelijke lessen. Je leert hoe je shiatsu kan toepassen op jezelf door middel van zelfmassage en meridiaanstrekkingen (do-in)  en hoe je shiatsu aan iemand anders kan geven. Shiatsu zorgt ervoor dat je meer ontspannen wordt en beter in je vel gaat zitten. Je energie gaat stromen en je voelt je vitaler en gezonder. Hierdoor kan shiatsu helpen bij het verminderen van fysieke en emotionele (stress)klachten.

Shiatsu kan door iedereen geleerd worden. Je hoeft niet speciaal lenig, jong of fit te zijn om shiatsu op jezelf toe te passen of om het te kunnen geven aan iemand anders. Daarnaast wordt shiatsu op de kleding gegeven. Deze eeuwenoude Japanse techniek om gezond en vitaal te worden & te blijven is zo toegankelijk voor iedereen. Nb: omdat shiatsu op de grond wordt gegeven is het wel nodig dat je een tijdje op je knieen kan zitten tijdens de cursus.

Wat leer je in deze cursus?:

  • je kan vrienden en familie een ontspannen shiatsu massage geven.
  • je leert over de Oosterse achtergronden van shiatsu
  • je kent globaal de loop van de meridianen
  • je leert een aantal belangrijke accupunctuurpunten en hun werking
  • je weet hoe je de shiatsutechnieken (zelfmassage en meridiaanstrekkingen) op jezelf kunt toepassen.

Opbouw van de shiatsucursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. In elke les staat een van de 5 elementen centraal die ten grondslag liggen aan het oosterse denken over energie en gezondheid: water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element is gekoppeld aan een paar meridianen die elk een eigen effect hebben op je energiebalans. Je leert de loop van de meridianen en technieken hoe je deze kan behandelen, bij jezelf en bij de ander. Na elke les krijg je oefeningen mee die je thuis kan doen/uitproberen.

Praktische info:

De cursus start op 1 november 2023 en bestaat uit 5 opeenvolgende woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus wordt gegeven door Jaap Storteboom, shiatsutherapeut en trainer/coach bij HOF20. De kosten van de cursus bedragen € 125 pp.  Aanmelden voor de cursus kan via een mailtje naar jaap.storteboom@hof20.nl.

Kijk voor meer informatie over shiatsu en de mogelijkheid tot individuele behandelingen die in aanmerking komen voor een bijdrage uit de aanvullende ziektekostenverzekering op www.stoshi.nl.

Locatie HOF20

De shiatsucursus  wordt gegeven in HOF20,  Begijnhof 20 in het centrum van Haarlem. HOF20 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein-, busstation zijn op loopafstand) en met de auto (parkeergarage De Appelaar is om de hoek).

Aanmelden

Verras jezelf en/of je partner, kind, vriend(in) door op een ontspannen wijze in  slechts 5 lessen shiatsu te leren. Meld je nu aan, wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen.   

Save

Save

Save